A Mécs-bizottság által érintettnek találtak listáját közli a Magyar Hírlap. Eszerint a rendszerváltás előtt kapcsolatban állt a titkosszolgálatokkal az Orbán-kormányból Martonyi János, Nógrádi László, Járai Zsigmond, Boros Imre és Bogár László, a Horn-kormányból Medgyessy Péter és Fazakas Szabolcs, az Antall-kormányból pedig Kádár Béla, Raffay Ernő, Rabár Ferenc és Sárossy László. A névsor azonban még bővülhet.

Martonyi János volt külügyminisztert már régóta keresi az [origo], azonban az ígéretek ellenére sem hívott vissza bennünket. Martonyi korábban úgy nyilatkozott, hogy bár megpróbálták beszervezni, de ő nem állt kötélnek, valamint nem járult hozzá ahhoz, hogy a róla szóló információkat nyilvánosságra hozza a vizsgálóbizottság.

Bogár László, aki mind az Antall-, mind az Orbán-kormányban négy-négy évig volt államtitkárszintén eltűnt, őt is hetek óta próbáljuk elérni, mindhiába.

Nógrádi László, az Orbán-kormány közlekedési minisztere, aki jelenleg fideszes képviselő, a III/IV-es ügyosztálynak szolgált az információink szerint. Pénteken megkeresésünkre a lánya, aki egyben a személyi titkára is, azt válaszolta, hogy édesapja nem lehet érintett.

Kádár Béla az Antall-kormányban volt nemzetközi gazdasági kapcsolatokért felelős miniszter, ő egyébként korábban már hozzájárult ahhoz, hogy a vizsgálóbizottság nyilvánosságra hozza a róla kapott adatokat. Sárossy László az agrártárca államtitkára, Raffay Ernő pedig honvédelmi államtitkár volt az Antall-korámny idején, ő jelenleg a Károli Gáspár Református Egyetem rektorhelyettese. A néhai Rabár Ferenc pénzügyminiszterként tevékenykedett.

Fazakas Szabolcs a Horn-kormány ipari minisztere volt, ő már hozzájárult adatai közzételéhez.

Korábban kiderült Medgyessy Péter kormányfő, Járai Zsigmond jegybankelnök, volt pénzügyminiszter és Boros Imre volt PHARE-miniszter, jelenleg MDF-es képviselő érintettsége.