Megszűntek az Ezüsthajó műsorai

Nem készít több műsort az Ezüsthajó Kft. a Magyar Televíziónak - értesült a Népszabadság. A cég az előző ciklusban több mint 1,4 milliárd forintos megrendelést kapott a köztévétől. Az Ezüsthajó produkciója volt a Nem jogerős (darabonként 3,3 millió forint), a Sikkes és a Koffer (2,2-2,2 millió) és a Millenniumi mesék (5,4 millió).

Kocsis László, az Ezüsthajó egyik tulajdonosa szerint az MTV március óta nem fizet az alkotásaik után. A produkciók közül már csak a Koffer látható a képernyőn, abból ugyanis előre gyártottak több darabot, új részeket azonban már nem forgatnak a tévének.

Egy Népszabadság birtokába került szerződés szerint a fideszes kötődésű tévéelnök, Mendreczky Károly az országgyűlési választás első fordulója után még megpróbálta bebetonozni a céget. A voksolás után két nappal írta alá a Millenniumi mesék 2002-es szerződését. A sorozatot eredetileg a millenniumi évre időzítették, ám annak vége után sem állították le. Kocsis szerint a Millenniumi mesékből van még két be nem mutatott darab, azokat azonban már nem adták oda a televíziónak. A lap tudomása szerint más beszállítóknál eddig sem volt ritka, hogy több hónapot, fél évet csúszott a tévé a kifizetéssel.