A Komárom-Esztergom megyei Dömös és Pilismarót ívóvíz ellátását továbbra is lajtoskocsikból és zacskós vízzel biztosítják. Ennek az az oka, hogy az ivóvízrendszer egésze fertőtlenítésre szorul az árvíz után.

A Duna teljes magyarországi szakaszán folytatódott az árhullám levonulása; az árvíztől felszabadult területeken megkezdődött, illetve tovább folyt a károk felmérése, valamint a helyreállítás költségeinek felbecsülése - közölte a Kormányzati Koordinációs Bizottság.

Komárom-Esztergom megyében, Dömös és Pilismarót ívóvíz ellátását továbbra is lajtoskocsikból és zacskós vízzel biztosítják, az ivóvízrendszer egésze fertőtlenítésre szorul.

Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Pest megyékben az árvízi veszélyeztetettség megszűnt, folytatódott az ideiglenes védművek visszabontása, az árvíz levonulása utáni fertőtlenítés, és egyre többen költözhetnek vissza a kitelepített lakosok közül otthonukba.

A főváros területén a Népsziget XIII. kerületi részén, a III. kerületi Hajógyári-szigeten és a Római-part egyes részein tovább folytatódott a szivattyúzás, az árvíz által érintett területek fertőtlenítése és az árvízi kiköltözés miatt gazdátlanná vált ingatlanok őrzése a rendőrség és a lakosság együttműködésével.

Fejér megyében megkezdődhetett a kárfelmérés, az önkormányzatokhoz a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság eljuttatta a vis maior-igénylő útmutatót Ercsibe, a megrepedt partfalnál az önkormányzat irányításával a 24 órás figyelőszolgálat működik, Dunaújvárosban pedig újra megindulhatott a vízi közlekedés.

Bács-Kiskun megyében, Uszodtól délre, első fokúra csökkentették  az árvízvédelmi készültséget.

Tolna megyében is tovább apadt a Duna, az első fokú árvízvédelmi készültség azonban még érvényben van a Báta-Sió-torok védelmi szakasztól lefelé. A lassú apadás miatt, a fertőtlenítés csak néhány nap múlva kezdődhet el.

A Gemenci erdő vadállományának mentése miatt, részlegesen és időszakosan továbbra is zárva van a forgalom elől az 55. számú, Szeged-Baja-Bátaszék közötti főközlekedési út, bajai dunai-hídtól, Pörbölyig tartó szakasza.

Baranya megyében megkezdődött a fertőtlenítés, az ideiglenes védművek visszabontása, Mohácson megindult a kompközlekedés.