Dávid Ibolya elhatárolódik Boros Imrétől

Boros Imre többé nem élvezi a bizalmamat - nyilatkozta Dávid Ibolya. Az MDF elnöke arra a közleményre reagált, amelyben Boros Imre, az előző kormány PHARE-minisztere leszögezte: "deviza-bűncselekmény koholmányokkal zsarolva" kényszerítették az együttműködésre.

Dávid Ibolya emlékeztetett arra, hogy Boros Imrétől arra várt nyilvános választ, vajon az MDF országgyűlési frakciójának megalakulásakor aláírt nyilatkozata hamis vagy az azóta a sajtóban tett állításai. Boros Imre, aki nem tagja az MDF-nek, ugyanis aláírásával vállalva olyan nyilatkozatot tett, miszerint nem működött együtt az állambiztonsági szervekkel, a III-as főcsoportfőnökség egyetlen osztályával vagy munkatársával sem. - Mai nyilvános közlése e nyilatkozatnak ellentmond, így maga ismerte el, hogy az nem a valóságot tartalmazta. Az okok és magyarázatok - még akkor is, ha elgondolkodtató körülmények között szervezték is be - ebből a szempontból másodlagosak - fogalmazott az MDF elnöke.

Dávid Ibolya hangsúlyozta: megítélése szerint a politikus legnagyobb tőkéje a szavahihetőség. - A továbbiakban Boros Imre az én bizalmamat nem élvezi, az országgyűlési képviselőcsoportnak pedig azt javaslom, hogy a szeptemberi első frakcióülésen vitassa meg ezt a kérdést.