Jugoszláv maffiatagot daraboltak fel Pesten

Az egyik legkeményebb jugoszláv bűnbanda tagja volt az a férfi, akinek megcsonkított testét márciusban Kőbányán, majd levágott fejét több mint két hétre rá a Gellért-hegyen találták meg - írja a Népszabadság. Az ügyben a magyar és a jugoszláv hatóságok közösen nyomoznak, a budapesti rendőrfőkapitány egymillió forintot ajánlott fel a nyomozást érdemi információval segítőnek.

A Népszabadság információi szerint az egyik legkeményebb jugoszláviai bűnszervezet tagja volt az a férfi, akinek a megcsonkított testét március elsején kőbányai hajléktalanok, levágott fejét pedig később a Gellért-hegyen járókelők találták meg. A torzó és a fej összetartozásáról DNS-vizsgálatok alapján győződött meg a rendőrség.

Nem sokkal azután, hogy a hazai sajtóban megjelentek a levágott fejről készült fotók egy jugoszláv család felismerni vélte az áldozatban egyik évek óta Magyarországon élő rokonát, majd Budapesten azonosították is a halottat - írja a Népszabadság. A lap szerint jugoszláv rendőrök ekkor elmondták magyar kollégáiknak, hogy Vujicic Milorad az egyik legkeményebb jugoszláv bűnbanda tagja volt. A bűnszervezet többek között kábítószer-kereskedelemmel, lányok futtatásával, illegális fegyverüzletekkel, csepmészettel foglalkozott, több utánuk nyomozó jugoszláv rendőr meggyilkolása is az ő lelkükön szárad.

Az áldozatnak a magyar hatóságokkal is volt dolga korábban. Az egy évtizede Magyarországon rendszeresen seftelő férfit egy autólopási ügy miatt egyszer ki is utasították, ám visszatért, és egy barátjával a főváros VIII. kerületében bérelt lakást. Miloradnak állítólag azért kellett meghalnia, mert saját zsebre dolgozott. A Népszabadság szerint a példátlan maffialeszámolás szálait szerb rendőrökkel közösen próbálja felgöngyölíteni a BRFK.

A budapesti rendőrfőkapitány egymillió forintot ajánlott fel annak, aki érdemi információkkal segíti a gyilkosok utáni nyomozást. A nyomozók keresik a férfi barátját, és a lakást ahol laktak, és ahol feltehetően megölték és feldarabolták az áldozatot - írja a lap.

KAPCSOLÓDÓ CIKK