A MÁV nem tud semmit arról a veszélyes hulladékot tartalmazó szállítmányról, mely ma halad át Magyarországon, szerintük biztosra vehető, hogy a rakomány közúton érkezik. A Jugoszláviából Svájcba tartó kamionokról egyelőre a Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot sem értesítették.

Ma mennek át Magyarországon azok a veszélyes hulladékot szállító kamionok, melyeket Jugoszláviából indítanak. A veszélyes anyagokat Svájcban dolgozzák fel. A hulladék még a NATO Jugoszlávia elleni támadásakor keletkezett. A szennyezett hulladék elszállítása a jugoszláv hatóságok és az ENSZ környezetvédelmi programja keretében történik, amely előirányozza a NATO-bombázás idején keletkezett környezeti károk felszámolását.

A hétfői szállítmány lesz az első, amely veszélyes hulladékot is tartalmaz. Egyelőre nem tudni, hogy milyen útvonalon viszik a szállítmányt, és melyik hatóság biztosítja az útját.

A MÁV nem tud semmit a szállítmányról, a sajtó osztály szerint biztosra vehető, hogy a rakomány közúton érkezik. A Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot egyelőre nem értesítették a szállítmányról - mondta az [origo]-nak Dobson Tibor, a katasztrófavédelmisek szóvivője.