Rekord MSZP-előny a Mediánnál

A biztos szavazók közül majdnem kétszer annyian választanák az MSZP-t, mint a Fideszt - írja a Népszabadság a Medián közvélemény-kutató legutóbbi felmérése alapján. Medgyessy Péter támogatottsága egy hónap alatt 6 százalékkal nőtt, így ő a legnépszerűbb politikus.

A Medián közvélemény-kutató cég legutóbbi felmérése szerint a választani tudó biztos szavazók közel kétszer olyan arányban szavaznának az MSZP-re, mint a Fideszre. A szocialisták mostani támogatottsága rekordnak számít a közvélemény-kutató eddigi felmérései között.

Az augusztus 9-13. között készült felmérésből kiderül, hogy a választások után nem csökkent a politikai aktivitás, az emberek 73 százaléka állítja: akkor is elmenne voksolni, ha most vasárnap lennének a választások.

Rekordot döntött a lakosság optimizmusa is, miután a megkérdezettek 62 százaléka szerint "jó irányba mennek a dolgok". Egy évvel korábban csak 34 százalék gondolta ugyanezt, az előző ciklus legoptimistább időszakában is csak 52 százalék volt a legmagasabb érték.

Átrendeződött a vezető politikusok népszerűségi sorrendje is. Egy hónap alatt 6 százalékkal nőtt Medgyessy Péter támogatottsága, így ő lett a legnépszerűbb politikus. Orbán Viktor 3 százalékponttal visszaesett. Javul a kormány megítélése is. Abszolút többségében vannak, akik szerint a mostani kormány tevékenysége jobb az előző kabineténél.

KAPCSOLÓDÓ CIKK