A XII. kerületben nem jött létre az egyezség a Fidesz és az MDF között, ezért a Magyar Demokrata Fórum önállóan indul az őszi önkormányzati választáson ebben a kerületben. A XII. kerületben a demokrata fórum jelöltje a KDNP, az MDNP, a Kisgazda Szövetség és a Centrum támogatásával indul.

A Magyar Demokrata Fórum, megállapodás hiányában, önállóan indul az őszi önkormányzati választáson Budapesten, a XII. kerületben - jelentette be Salamin András, az MDF kerületi elnöke, helyi polgármesterjelöltje. Az MDF és a Fidesz a fővárosban megkötötte a megállapodást, de a XII. kerületben nem jött létre az egyezség, mivel a Fidesz az aláírás előtt megváltoztatta a tárgyalódelegáció összetételét, valamint azt a korábbi koncepciót, hogy a 16 egyéni jelölt közül négyet az MDF nevez meg - mondta Salamin András, aki hozzátette: ezt az MDF nem tudta elfogadni.

Az MDF bemutatta azt a szórólapot, amelyet a megváltoztatott Fidesz-tárgyalódelegáció vezetője, kampányfőnöke, Kosztolányi Dénes jegyez, amely szerint sajnálatosnak tartják, hogy "egyes rendszerváltó pártok helyi vezetői, személyes érdekeiket előtérbe helyezve, a fővárosi egységes, aláírt megállapodás ellenére" nem kötöttek velük szövetséget. Salamin András ezt a megállapítást kommentálva kijelentette: az MDF-re nem jellemző, hogy érdek alapon hozza meg döntéseit. Jelezte, a párt alapszabálya sem teszi lehetővé, hogy jelöltjeit külső politikai erő határozza meg. Hozzátette, sajnálatosnak tartja, hogy augusztus 17-én a kerületi elnökségnek meg kellett hoznia azt a döntést, hogy a demokrata fórum külön indul, a KDNP, az MDNP, a Kisgazda Szövetség, a Centrum és számos civil szervezet támogatásával.