Csütörtökre kész az árvízi takarítás

Napokon belül befejeződnek a fővárosban az árvízi utómunkálatok. Szerdára mindenhol végeznek a takarítással és a fertőtlenítéssel, csütörtökre elszállítják a maradék homokzsákokat.

Forrás: ORIGO

Folynak az árvízi utómunkák a fővárosban. A csatornázási művek már leginkább saját telephelyein dolgozik, a közterületeken visszaállították az eredeti állapotokat. Lakatos Péter, a vállalat árvízvédelmi osztályvezetője elmondta, hogy a Margitszigeten még áll néhány homokzsákból emelt fal, ezeket várhatóan csütörtökre szedik szét. Kedden és szerdán éjszaka szállítják a zsákokat a kijelölt lerakó telepre. Lakatos szerint a zsákok nem számítanak veszélyes hulladéknak, mert bár a szennyezett Duna vize áztatta át azokat, az óriási vízmennyiség miatt a szennyező anyagok koncentrációja alacsonyabb volt.

A közterületfenntartók jelenleg is takarítanak a III. kerület duna-parti területein és a Margitszigeten. Szegedi Péter, a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. szóvivője elmondta, hogy ha semmi nem jön közbe, mind a takarítással, mind a fertőtlenítéssel végeznek szerdára.

KAPCSOLÓDÓ CIKK