A Fidesz szerint lejáratták Nógrádit

A Fidesz országos elnöksége tiltakozik a Mécs-bizottság emberi méltóságot és jó hírnevet lábbal tipró politikai ámokfutása és Nógrádi László lejáratása ellen - áll az ellenzéki párt közleményében. Bennünket a tények vezérelnek, a bizottságban dolgozó kormánypárti képviselők méltóságát jelzi, hogy egy tisztességes, emberi beszélgetés során tisztáztunk egy ellenzéki képviselőt - reagált a bizottság MSZP-s tagja.

A Fidesz szerint az utóbbi napok eseményei igazolták a Fidesz és az MDF frakcióinak korábbi aggodalmait a rendszerváltást követően kormányzati pozíciót vállalók állambiztonsági múltját vizsgáló bizottság alkotmányellenes és törvénytelen működését illetően.

Bebizonyosodott, hogy a bizottság MSZP-s és SZDSZ-es delegáltjai a parlamenttől kapott jogosítványokat nem a múlt tisztázására használják, hanem arra, hogy eltereljék a figyelmet Medgyessy Péter állambiztonsági tevékenységéről - áll a közlésben, amelyben hozzáteszik: "e cél teljesítése érdekében Mécs Imre és társai semmitől nem riadnak vissza". Úgy vélik: a bizottság működése törvénysértő, mert "önkényes és ellenőrizhetetlen adatkezelésével politikai lejárató kampányokhoz ad hátteret".

Ez a politikai megrendelésre folytatott kiszivárogtatás és rágalmazás oda vezetett, hogy Nógrádi Lászlót a sajtóban ügynökmúlttal vádolták meg, holott a polgári kormány miniszterét egykor éppen a pártállam hatóságai hurcolták meg - olvasható a közleményben. A Fidesz tiltakozik a Nógrádi László személyét ért rágalmak és alaptalan gyanúsítgatások ellen, és követelik Mécs Imrének és a sajtó képviselőinek nyilvános bocsánatkérését. A Fidesz elnökségét "aggodalommal tölti el, hogy a jövőben még hány alaptalanul megvádolt, tisztességes ember jó híre esik áldozatul annak a rágalomhadjáratnak", amiért a kormánypártokat és elsősorban Mécs Imrét és Tóth Károly szocialista képviselőt terheli az erkölcsi és politikai felelősség.

Bennünket a tények vezérelnek, a bizottságban dolgozó kormánypárti képviselők méltóságát jelzi, hogy egy tisztességes, emberi beszélgetés során tisztáztunk egy ellenzéki képviselőt - nyilatkozta Tóth Károly az MTI-nek csütörtökön. A szocialista politikus arra reagált, hogy a Fidesz csütörtökön közleményben tiltakozott "a Mécs-bizottság emberi méltóságot és jó hírnevet lábbal tipró politikai ámokfutása és Nógrádi László lejáratása ellen".

Mi dolgoztunk, ők nem - szögezte le Tóth Károly, hozzátéve: a bizottság eddig egyetlen érintett nevét sem közölte. A kormánypárti képviselő rámutatott: nem a kormánypártok kezdtek el kérdéseket feltenni a III/II-es csoportfőnökséggel kapcsolatban, és nem ők állították, hogy súlyos bűnt követett el, aki együttműködött a titkosszolgálatokkal. Tóth Károly felhívta az ellenzéki képviselőket arra, hogy közlemények küldözgetése helyett dolgozzanak, és vegyenek részt a bizottság munkájában.

KAPCSOLÓDÓ CIKK