Idén már nem drágul a távfűtés

Nem emelkedik idén a távhőszolgáltatás díja a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki döntése értelmében. A Városháza ugyanis átalakítja a távhőszolgáltatás rendszerét, hogy minél többen a tényleges fogyasztás alapján fizessék a díjat. Az egyedi elszámolást választóknak így nem kell alkalmazkodniuk lakótársaikhoz.

Idén már nem drágul a távfűtés, a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén ugyanis módosította a távhő-rendeletet. Ennek keretében átalakítják a budapesti távhőszolgáltatási rendszert. Így hamarosan több budapesti háztartás csatlakozhat a mérés szerinti elszámoláshoz. Azok, akik ezt a lehetőséget választják, csak annyit fizetnek, amennyit fűtenek. Így nem jogszabály határozza meg, mikor és mennyire kell fűteni, függetlenül az emberek igényeitől és az időjárástól.

Ez év július 1-jétől már a lakossági fogyasztók kétharmada mérés szerint fizeti a távhődíjat, s jövő év közepétől mind a 244 ezer távfűtött háztartás ilyen szolgáltatásban és elszámolásban részesül. A mérés szerinti elszámolásra való átállás az esetek döntő többségében a díjak csökkenésével jár.

KAPCSOLÓDÓ CIKK