A szombat esti budapesti tűzijáték miatt 18 órától változik a főváros tömegközlekedése. Az esemény elsősorban a pesti és budai belvárosi területeket érinti, a Lánchíd és az Erzsébet híd közötti térségben - olvasható a BKV. Rt. honlapján. Az érdeklődők számától függ, hogy este lezárják-e a Petőfi és a Lágymányosi hidat is.

A 2-es villamos 18 órától rövidebb útvonalon, a Közvágóhídtól a Boráros térig jár.

A 4-es, 6-os villamosok 18 órától a Petőfi híd lezárása esetén a Moszkva tértől csak a Blaha Lujza térig közlekednek.

A 18-as villamos szintén 18 órától a János kórháztól csak a Szarvas térig jár, valamint nem közlekedik a 47V villamospótló autóbusz sem.

A 83-as trolibusz, a 15-ös, 16-os, 27-es, 78-as, 105-ös autóbusz 18 órától nem jár.

Módosított útvonalon megy több járat ugyancsak este 6 órától:
Az 5-ös autóbusz a Pasaréti tér és a Moszkva tér között jár.

A gyors 7-es és 7A autóbuszok Dél-Budáról csak a Móricz Zsigmond körtérig, illetve a Baross tér és a Bosnyák tér között közlekednek.

A 8-as autóbusz a Gazdagréti lakótelepről az Alkotás utcáig (BAH csomópontig) közlekedik.

A 9-es autóbusz Liget tér és a Kálvin tér között jár.

A 86-os autóbusz a Bogdáni úttól csak a Batthyány térig, rövidebb útvonalon közlekedik.

A 112-es autóbusz a Szendrő utcai végállomástól módosított útvonalon jár az Alkotás utcáig.

Az érdeklődésre való tekintettel lezárhatják a Petőfi hidat és a Lágymányosi hidat. Ez esetben a hidakon gyalogosan lehet közlekedni, és ideiglenesen nem jár a 12-es és a 103-as autóbusz sem.

A szokottnál tovább, éjjel negyed egyig közlekedik a 2-es és a 3-as metró, a Millenniumi Földalatti, hajnali 1 óráig jár a csepeli és a szentendrei HÉV. Tovább járnak éjszaka a 6-os, 14-es, 50-es és az 56-os villamosok, és az ezekhez kapcsolódó autóbuszok is, valamint sűrűbben közlekednek augusztus 31-éről szeptember 1-jére virradóra az éjszakai járatok is.