Eldőlt az őszi szünet időpontja

A kormányszóvivő pénteki sajtótájékoztatóján Magyar Bálint oktatási miniszter elmondta: az őszi szünet idén október 31-től november 4-ig tart.

Magyar Bálint oktatási miniszter beszámolt arról, hogy az oktatási tárca a jövőben a családok iskoláztatási terheinek csökkentésére helyezi a hangsúlyt. A kormány döntése értelmében 2003. szeptember 1-től a három vagy több gyermeket, illetve a fogyatékos gyermeket nevelő családok az általános iskola 1-4. osztályában ingyen kapnak tankönyvet.

Magyar szerint ezt a támogatási formát 2005-re az általános iskola és a középiskola egészére kiterjeszti a kormány. A három gyermeknél kevesebbet nevelő családok pedig nagyobb tankönyvtámogatásban részesülnek a jövőben. A tankönyvtámogatásra 2 milliárd forintot szán a kormány.

Döntés született arról is, hogy az Országimázs Központ felszámolása után 4,7 milliárd forintot különít el a kormány a gyermekétkeztetés támogatására. Ebből 200 milliót a nyár végi gyerektáborok támogatására fordítanak. A kormány meghatározta az őszi szünet időpontját is. Ez idén október 31-től november 4-ig tart majd.