Gazdasági és politikai hadjáratot sejt a cégét ért folyamatos zaklatások hátterében a Citadella 4U Kft. üzemeltetője. Az egyik napilap tudomására jutott, hogy Veres István személye ellen korábban már csődeljárást indított a BRFK, és a cég jelenleg a Kádár-villa átépítésén dolgozik. Veres szerint nem csak vele kellene foglakoznia a hazai sajtónak, hanem nyilvánosságra kéne hozni egy országos listát az engedély nélkül épült épületekről.

Veres István a Citadella 4U Kft. Üzemeltetője az [origo]- nak elmondta: elege van abból, hogy a magyar sajtó csak vele foglalkozik. Véleménye szerint az országban több ezer olyan épület, épületrész van melyeket engedély nélkül építettek fel. "Nyilvánosságra kellene hozni egy olyan listát, amelyen minden engedély nélkül felépült épület szerepel."- fogalmazott a cég vezetője. Elmondta: egyes források már meg is erősítették azt a feltételezését, hogy bizonyos üzleti és politikai körök akarják tönkretenni vállalkozását.

Az állami tulajdonú Kádár-villa átépítésével kapcsolatban Veres elmondta: a villa átépítési engedélyét a II. kerületi önkormányzattól kapta meg. Veres nem érti, hogy miért kellett elővenni ezt az ügyet mikor évek óta bérlője az épületnek. A II. kerületi önkormányzat illetékesei személyiségi jogokra hivatkozva nem nyilatkoztak. A Kincstári Vagyonigazgatóság vezetőjét nem tudtuk elérni.

A BRFK 1999-ben csődbűntett alapos gyanújával indított eljárást Veres István ellen. A pert az akkori üzletfeleim indították, hogy besározzanak - állítja Veres. Bizonyíték hiányában kétszer is lezárták az ügyet, de többet nem mondok - hárította el a további kérdéseket a vállalkozó. A 99 -ben indult ügyet a BRFK augusztus 6-án lezárta és vádemelési javaslattal átadta a Fővárosi Főügyészségnek. Az [origo]-megkeresésére egyik szerv sem nyilatkozott.

A Citadella-terasz bontását csak szombat vasárnapra állítjuk le. Jövő hét közepén a sajtó képviselői is megnézhetik a bontási munkálatokat - jelentette be a Kft. vezetője.