A Pannon Rádió kisebbségi tulajdonosát, a Bocskai István Szabadegyetemért Alapítványt bírsággal sújtotta az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT), mert jogosulatlanul sugározta adását. Ugyanakkor a Pannon Rádiót üzemeltető Gidó Média Kft.-t felszólította, hogy szüntesse meg a kettős sugárzást.

Az ORTT határozata szerint a Bocskai István Szabadegyetemért Alapítvány a vizsgált - május 10. és 18. közötti - időszakban jogosulatlan műsorszolgáltatást végzett, amiért a hatóság egymillió forintos bírsággal sújtotta. Győri Béla, a  Bocskai István Szabadegyetemért Alapítvány kurátora azt nyilatkozta: még tanulmányozzák a médiahatóság döntését, ezért azt egyelőre nem kívánja kommentálni.

Az adót üzemeltető Gidó Média Kft. továbbra is a Hírközlési Felügyelettől várja a Pannon Rádió hullámhosszán folyó kettős műsorsugárzás megszüntetését - közölte a cég ügyvezető igazgatója. Gidófalvi Attila arról beszélt: minden, a rádió működtetéséhez szükséges engedély az általa képviselt társaság birtokában van, így - korábbi nyilatkozatainak megfelelően - ő és csapata jogosult a frekvencia használatára.

Gidófalvi Attila - a Bocskai István Szabadegyetemért Alapítvány kivételével - maga mögött tudva a Gidó Média Kft. tulajdonosait, május 10-én költöztette el eredeti helyéről adóját és stúdióját az ehhez szükséges engedélyek birtokában, és még aznap megkezdte saját műsora sugárzását.

Nyolc napon át párhuzamosan sugárzott a régi és az új stúdió, illetve adó, majd Gidófalvi Attila a médiatörvény megsértésének további elkerülése érdekében leállította saját adását.

Augusztusban a Hírközlési Felügyelettől a Gidó Média Kft. megkapta a frekvenciaengedélyt, így ez a társaság sugározhat jogszerűen.