Hamarosan vádat emelhetnek Energol-ügyben

Napokon belül vádemelési javaslattal él az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága (SZBEI) 22 személlyel szemben az úgynevezett Energol-ügyben.

Garamvölgyi László, az ORFK kommunikációs igazgatója hétfőn megerősítette: a pótnyomozás eredményeként a rendőrség összesen 22 személy ellen nyújt be vádemelési javaslatot különböző bűncselekmények, mint például rossz minőségű termék forgalomba hozatala, adócsalás és más bűncselekmények elkövetésének alapos gyanúja miatt.

Többéves nyomozás és vizsgálat után az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága (SZBEI) először 1999 júliusában élt vádemelési javaslattal az Energol Rt. ügyében, de a Fővárosi Főügyészség akkor pótnyomozásra utasította a rendőrséget.

A nyomozást 1996 decemberében rendelte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság, a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség büntetőfeljelentése alapján, rossz minőségű termék forgalomba hozatala bűntett alapos gyanúja miatt.

A rendőrség szerint a gyanúsítottak különböző gazdasági társaságokon keresztül több mint 80 millió liter rossz minőségű, vagy jó, de kétséges eredetű gázolajat hoztak forgalomba különböző közterhek megfizetése nélkül.

A nyomozók szerint a 22 gyanúsított, különböző vállalkozások felhasználásával, összesen mintegy 6 milliárd forintos kárt okozott az államnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK