Demszky Gábor főpolgármester szerint az önkormányzati választásokat követően, amennyiben ő szerzi meg a főpolgármesteri tisztséget, Gy. Németh Erzsébet szocialista jelölt főpolgármester-helyettesként vehetne részt a városvezetésben. Az SZDSZ keddi sajtótájékoztatóján Demszky azt is kijelentette, hogy bízik a sikerben, mert a közvélemény-kutatások adatai szerint háromszor annyi MSZP-szimpatizáns támogatja, mint Gy. Némethet.

Forrás: ORIGO

Kuncze, Demszky és Böhm
A főpolgármester továbbra is Schmitt Pált, a jobboldali pártok által támogatott, hivatalosan független jelöltet tekinti igazi ellenfelének. Demszky szerint biztató jel, hogy a közvélemény-kutatások szerint rá szavaznának a legtöbben. Az SZDSZ elnökével, Kuncze Gáborral közösen tartott sajtótájékoztatóján közölte: az MSZP belügye, hogy visszaléptetik-e főpolgármester-jelöltjüket, de szerinte a szocialisták támogatása nélkül is le tudja győzni Schmitt Pált.

A sajtótájékoztatón Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke reagált Áder János fideszes frakcióvezető és Varga Mihály volt pénzügyminiszter hétfői, a 100 napos programot bíráló kijelentéseire. Kuncze szerint soha nem fordult még elő a magyar demokrácia történetében, hogy egy kormány ilyen gyorsan teljesítette volna választási ígéreteit.

Kuncze ugyanakkor Medgyessy Péter miniszterelnökhöz hasonlóan arra figyelmeztetett, hogy a következő időszakban a gazdasági növekedésre kell koncentrálni, hogy az eddig elért eredmények megmaradjanak. Kuncze érthetetlennek nevezte, hogy a Fidesz miért kritizálja a kormány 100 napos programját, mivel szerinte az Orbán-kormánynak még gazdaságpolitikája sem volt, csak sodródott az árral.