A közel három éve börtönben lévő Ambrus Attila érettségizni készül. A Viszkisként ismertté vált bakrabló emellett ügyének másodfokú tárgyalását várja.

A Viszkis rablóként híressé vált Ambrus Attila érettségizni készül a börtönben - tudta meg a Színes Mai Lap. Ambrus közel három éve ül börtönben, miután első fokon 15 évet kapott. Az ítélet ellen a Legfőbb Ügyészség (LÜ) és a védelem is fellebbezett.

Magyar György, a Viszkis ügyvédje elmondta, hogy a LÜ három szempont alapján szeretné súlyosbítani az ítéletet. Kérni fogják, hogy több emberen elkövetett emberölési kísérletért, más bűncselekményekért és fegyverrablásért is ítéljék el. Az ügyvéd enyhítést kér, hiszen védence kezéhez nem tapad vér, és ahogy fogalmazott, emberölésért szoktak 12-13 évet adni. A másodfokú tárgyalás szeptember 12-én és 26-án lesz. Ambrus reméli, hogy enyhébb büntetést kap majd, mint egy gyilkos.

A Sátoraljaújhelyen raboskodó Viszkis nem panaszkodik a benti bánásmódra. Folyamatosan képzi magát, rengeteget olvas és művelődik. Legfrissebb terve, hogy érettségizni szeretne. Már ki is kérte Romániából az ehhez szükséges iratait.