Gyanús boríték Boros Imrének is

Kézbesítés előtt kiszűrte a posta budapesti, Krisztina körúti dolgozója azt a
gyanús küldeményt, amelynek címzettje Boros Imre, az MDF országgyűlési képviselője volt - derül ki a Magyar Posta Rt. közleményéből.

A közlés szerint a kezelési és biztonsági szabályoknak megfelelően a postahivatal átadta a gyanúsnak ítélt küldeményt a katasztrófavédelemnek és értesítette a rendőrséget.

Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel kedden az közölte, hogy a Krisztina körúti postáról érkezett riasztás után a polgári védelem vegyi felderítő csoportja a küldeményt biztonságos csomagolásban az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Gyáli úti központi laborjába vitte.

A szóvivő elmondta, hogy a gyanús küldemények vizsgálata két napot vesz igénybe. Hozzátette: az ügyben nem kértek sürgősségi vizsgálatot, mivel az elsődleges, például sugárzást vagy toxikus anyag jelenlétét mérő műszeres vizsgálatok nem mutattak ki olyan jellegű veszélyt, amely ezt indokolta volna.

Legutóbb a múlt héten pénteken Orbán Viktor volt kormányfő, illetve hétfőn Kovács László, az MSZP elnöke, külügyminiszter kapott gyanús borítékot.

KAPCSOLÓDÓ CIKK