Vitára hívja vetélytársait Schmitt Pál

Nyilvános vitára invitálja Schmit Pál, a jobboldal által támogatott főpolgármester-jelölt szocialista és szabad demokrata vetélytársát. Az erről szóló leveleket kedd délután adja fel - közölte a politikus. Schmitt ugyanakkor bejelentette, hogy egyelőre nem vár anyagi hozzájárulást az őt támogató pártoktól. A kampányra szükséges pénzt egyebek mellett támogatói jegyek, reklámpólók és telefonos adományvonal útján kívánja előteremteni Schmitt Pál.

Schmitt Pál nyilvános vitára hívja Gy. Németh Erzsébet szocialista és Demszky Gábor szabad demokrata főpolgármester-jelöltet. A politikus ezt kedden jelentette be. Mint mondta, az erről szóló levelet még ma feladja vetélytársainak. A jobboldal által támogatott főpolgármester-jelölt azért csak az MSZP és az SZDSZ jelöltjét hívta meg, mert a közvélemény-kutatások hármójuk befutását valószínűsítik.

A politikus kijelentette, hogy akár stúdióban, akár nagyközönség előtt, több alkalommal is hajlandó vitázni. A vita esetleges időpontjáról annyit jegyzett meg, hogy neki a kampánycsendig bármikor megfelel, de jelezte azt is, hogy szeptember 15-én mutatja be programját, ezért annál későbbi időpontot tart alkalmasnak.

Demszky Gábor közleményben tudatta, hogy elfogadja a kihívást. Azonban úgy véli, konkrét időpontról csak akkor érdemes beszélni, ha már Schmitt is hivatalos jelölt lesz, vagyis összegyűjti a megfelelő számú ajánlószelvényt.

Schmitt Pál meghívta kampánynyitó rendezvényére is a két ellenjelöltet. A koncertekkel színesített, a margitszigeti Nagyréten megrendezendő eseményen fellép többek között Balázs Fecó, Zoltán Erika, Varga Miklós, Vikidál Gyula, Homonyik Sándor, a Dolly Roll és a Romantic együttes, de megjelennek neves sportemberek is, így többek között Egerszegi Krisztina, Darnyi Tamás és Temesvári Andrea.

A kampánykoncert ingyenes, de akik szeretnék támogatni a jelöltet, 2002 forintért vehetnek támogató jegyet, vagy pólót ezer forintért, melyen a "Schmitt Pál a mi főpolgármesterünk" felirat szerepel. A jelölt egy Matáv-adományvonalat is indított, aminek felhívásával 300 forintot lehet neki juttatni. Schmitt Pál arra kérte az őt támogató pártokat, hogy egyelőre ne járuljanak hozzá kampányához anyagilag, mert amíg bírja, saját erőből szeretné azt finanszírozni.

KAPCSOLÓDÓ CIKK