Boros nem akar kilépni az MDF-frakcióból

Nem lép ki az MDF parlamenti frakciójából Boros Imre, akit a párt elnöksége szólított fel távozásra. A volt miniszter megdöbbentőnek nevezte a testület keddi állásfoglalását, amely szerint a politikusnak a képviselőcsoport előtt a titkosszolgálati érintettséggel kapcsolatos, írásban tett nyilatkozata és sajtónyilatkozatai között feloldhatatlannak tűnő ellentmondások vannak.

A felkínált távozással a frakcióból azért nem kívánok élni, mert ez egyetértésemet jelezné az MDF-elnökség határozatával és módszereivel - írja közleményében az Orbán-kormány PHARE-minisztere, aki Fidesz-MDF-jelöltként került az idei választásokon a parlamentbe. Hozzáteszi: ami a nyilatkozatait illeti, semmiféle ellentmondást nem tartalmaztak, csak annak a kötelezettségének tett eleget, amit a párt elnöke kirótt rá, hogy a nyilvánosság előtt tisztázza magát.

Őszintén remélem, hogy a frakció tények alapján mérlegel és nem érzelmek, személyes presztízs vezetik döntésüket - áll Boros Imre közleményében. A politikus, jelezve, hogy az egyik televízióból értesült az MDF-elnökség határozatáról, megismétli keddi nyilatkozatát, amelyben megdöbbentőnek nevezte a döntést. Megdöbbentő, mert a határozathozatal előtt néhány órával tisztáztam magam a frakció etikai bizottsága előtt és bizonyítottam be, hogy a rólam korábban, a sajtóban megjelent okmányok hamisítványok - írja.

A határozatot bírálva kitér arra, hogy az 1990 és 1994 közötti időszakban, az MDF-kormány idején 1993-tól annak ellenére került magas bizalmi állásokba, hogy "az 1990-ben feltehetően az előző rendszer rendőrségének keze nyomaként", az MHB-ből vezérigazgató helyettesi állásából elbocsátották. Aligha hihető, hogy az MDF-kormány alatt, bizalmi állásokba kinevezésemkor, ne tudtak volna a múltamról és annak részleteiről, ugyanúgy, mint ahogy ma - jegyzi meg a politikus. Boros Imre úgy látja: abban az esetben, ha a frakció többsége kizárása mellett dönt, "az MDF saját politikai jövőjét pecsételi meg a polgári oldalon, hiszen azt a munkát végzi el, amit a politikai ellenfél nem tudott elvégezni, nevezetesen, hogy elhallgattat a parlamentben".

KAPCSOLÓDÓ CIKK