A Magyar Televíziónak egy - eddig nem meghatározott - napon az esti tévéhíradó előtt fél órára fel kell függesztenie műsorát - tudta meg a Népszabadság. A médiahatóság döntését azzal indokolta, hogy a köztévé megsértette az elfogulatlan tájékoztatás törvényi előírásait és a politikai hirdetésekre vonatkozó előírásokat az országgyűlési választások második fordulója előtt.

Négy hónappal a választások után vizsgált meg az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) három napot a tévé akkori adásából. A hatóság a büntetést az árpilis 13-ai adásnap (Kossuth téri tüntetés napja) és a kampánycsend előtti utolsó 24 óra miatt szabta ki. Az MTV-t az EBESZ választási megfigyelői is elmarasztalták elfogultsága miatt.

A Kossuth téri eseményeket az MTV nem megfelelően közvetítette, lényegében politikai hirdetést adott le erről. Súlyos törvénysértésnek minősítette az ORTT, hogy a köztévé maga készített politikai hirdetésnek minősülő műsort egy párt rendezvényéről, melynek üzenete csak az lehet, hogy azonosul annak politikai nézeteivel. Az MTV Híradója aznapi adásában a rendezvényről szóló beszámolójában is súlyosan megsértette az elfogulatlan tájékoztatás követelményét. A hatóság megállapította, hogy a tévé a kampánycsend előtti utolsó napon teljes műsorával az akkori kormánykoalíció politikáját támogatta.

Az MTV-nél a Népszabadságnak elmondták, hogy valószínűleg fellebbeznek a döntés ellen, mivel ez jelentős bevételkiesést jelentene a tévének.