Az MDF Viniczai Tibort indítja Székesfehérváron a polgármesteri tisztségért, jelentették be a párt helyi szervezetének szerdai sajtótájékoztatóján. Az MDF azt követően döntött saját polgármesterjelölt indításáról, hogy a Fidesz megvonta a bizalmat Nagy Istvántól, a két párt korábbi jelöltjétől, és helyette Gógl Árpádot indítja a tisztségért.

Lezárult az MDF székesfehérvári polgármesterjelölt állítása körüli vita, miután a párt városi szervezete szerdai sajtótájékoztatóján bejelentették: az MDF Viniczai Tibort indítja polgármesterjelöltként Székesfehérvárott.

A párt városi szervezete azt követően döntött saját jelölt indításáról, hogy a Fidesz megvonta a bizalmat a várost 1994-98 között irányító Nagy Istvántól, a két párt közös jelöltjétől. Erre a lépésre annak ellenére került sor, hogy márciusban a jobboldali pártok alkotta polgári szövetség, majd júniusban a helyi polgári körök szövetsége is a volt városvezető jelölése mellett foglalt állást.

Sokáig mégis bizonytalan volt, hogy kit támogat majd az MDF, mert a párt országos elnöksége Viniczai Tibor helyett Gógl Árpád, volt egészségügyi minisztert támogatta volna, akit a Fidesz Nagy helyett jelölt Székesfehérvár polgármesteri tisztségére.

Viniczai Tibor a szerdai sajtótájékoztatón közölte: teljes egészében szeretné tovább vinni Nagy István programját, amelynek célja a városban élők problémáinak megoldása, és Székesfehérvár fejlődésének erősítése.

Viniczai az MDF helyi szervezetének egyik alapítója, a párt fehérvári szervezetének elnöke. 2000-ben indult a székesfehérvári időközi választáson, az MDF-MDNP-VP (Békejobb 2000) jelöltjeként, de a második fordulóban visszalépett a fideszes jelölt javára.