Pc monitorokat loptak a Philips szombathelyi gyárából

Több tíz millió forintot is meghaladó értékben loptak el számítógép monitorokat hónapokon át tartó ügyeskedéssel a Philips szombathelyi gyárából. A gyanúsítottak között van a raktáros, a targoncás és a cég egyik vezető munkatársa.

Szalai Ferenc, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerint az ügyben a nyomozás még nem zárult le, de a rendőrség már őrizetbe vette a cég néhány dolgozóját, akiket a munkahelyi lopással gyanúsítanak.

- A gyanúsítottak között van raktáros, targoncás valamint a Philips számára részegységeket előállító cég vezető munkatársa is, aki állítólag összejátszott az orgazdákkal - mondta.

 A bíróság eddig már több személyt előzetes letartóztatásba helyezett, mások szabadlábon védekezhetnek. A sajtóreferens elmondása szerint a rendőrök egy közúti ellenőrzés alkalmával figyeltek fel a korszerű, síkképcsöves monitorokra; az autóban ülők ugyanis nem tudtak magyarázatot adni a csomagtartóban talált monitorok származását illetően.

A nyomozás eddigi adatai szerint a munkahelyi szarkák kijátszva a biztonsági ellenőrzést, göngyölegek közé rejtve csempészték ki a monitorokat, amelyeket a szomszédos partnercég területén raktároztak, majd forgalmi értéküknél alacsonyabb, 30-60 ezer forint közötti áron értékesítettek.