Nyolc sérült egy hevesi buszbalesetben

Nyolc ember megsérült, amikor egy teherautó és egy távolsági busz összeütközött a Heves megyei Noszvaj közelében. Az árokba borult busz utasai közül nyolcan megsérültek, köztük hárman súlyosabban. A sérülteket az egri kórházba szállították.

Nyolcan megsérültek, amikor egy teherautó és egy távolsági busz összeütközött csütörtök délelőtt Heves megyében. Hárman szenvedtek súlyosabb sérüléseket, de életveszélyben senki nincs - mondta az [origo]-nak az egri kórház sajtófőnöke. A mentők mind a nyolc sérültet az egri kórházba szállították.

A könnyű sérültek már elhagyhatták a kórházat, három embernek kell bent maradni néhány napos kezelésre, de műteni nem kell őket - mondta az [origo]-nak 17 órakor a kórház orvosa. A három súlyosabb sérült közül ketten agyrázkódást, egy személy pedig bordatörést szenvedett.

A baleset a megye egyik mellékútján történt, Eger és Noszvaj között. Az úton két IFA teherautó haladt, amikor utolérte őket a busz, és a hátul lévő jármű előzésébe kezdett. A teherautó sofőrje elmondása szerint nem látta a buszt, így ő is előzni kezdett. Ekkor ütköztek össze, és ennek következtében az Agria Volán járata az árokba borult - tudtuk meg a Heves megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesétől.

A balesetben résztvevő mindkét jármű vezetője jól van, őket a rendőrség meghallgatja. Megkezdődött a vizsgálat annak megállapítására, hogy ki felelős a balesetért.