Medgyessy Péter Milánóba érkezett

Medgyessy Péter miniszterelnök péntek este Milánóba érkezett, majd onnan egyenesen a Como melletti Cernobbióba utazott tovább. Ezen a helyen vesz részt szombaton egy nemzetközi gazdasági konferencián.

A magyar kormányfő maga is felszólalni készül a nemzetközi gazdasági konferencián, amelynek fő témája a gazdasági megújulás, a vállalati stratégia jövője. Olyan egyéb időszerű kérdések is terítékre kerülnek e konferencián, mint a genetika jövője, az iszlám és a Nyugat viszonya, az Európai Unió bővítésének legfontosabb problémái.

Külön témaként szerepel az EU reformjáról tanácskozó konvent munkája, valamint a csatlakozni készülő országok gazdasága. Magyarországot külön is bemutatják az egyik szekcióülés keretében.

A cernobbiói konferencián az olasz politikai élet magas rangú képviselőin kívül olyan politikusok is jelen lesznek, mint Romano Prodi, az Európai Bizottság elnöke, Javier Solana, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője, továbbá José Manuel Durao Barroso portugál miniszterelnök és Valéry Giscard d'Estaing, a konvent elnöke.