Pólóárusítással gyűjt Schmitt a kampányára

Kampánynyitó nagygyűlésén több ezer emberre számít Schmitt Pál, a jobboldal által támogatott főpolgártmester-jelölt. A rendezvényen délután megjelent néhány száz embert zenés műsorokkal szórakoztatták a Margitszigeten. Schmitt este 8 körül tartja meg kampánynyitó beszédét, amelyben részletesen szól programjáról.

Forrás: ORIGOÉlete legnagyobb kihívásának tartja Schmitt Pál, a parlamenti ellenzék által támogatott független főpolgármester-jelölt az októberi önkormányzati választásokat. Erről kampánynyitó nagygyűlésén beszélt péntek délután a Margitszigeten.

Az elmúlt tizenkét évet az elszalasztott lehetőségek időszakának nevezte Schmitt Pál, aki megválasztása esetére új vezetési stílust ígér a Városházán, ami abból állna, hogy a kerületeket nem a "színük" szerint ítélné meg.

Schmitt Pál fontosnak tartotta megemlíteni a környezetvédelem kérdését, mivel az elmúlt években három városligetnyi zöldterület tűnt el a fővárosból.

A közlekedési gondok orvoslása kapcsán azt közölte, hogy megválasztása esetén "érezhető lesz a zöldhullám". Vélemény szerint ugyanis aktív forgalomirányítással, védett buszsávokkal felszámolhatóak a forgalmi dugók a fővárosban. A független főpolgármester-jelölt programjában ígéretet tett a 4-es és 5-ös metró megépítésére, illetve, hogy több és a mostaninál sűrűbb menetidővel járnak majd a szerelvények.

Schmitt Pál a főpolgármesteri posztért való indulást élete legnagyobb kihívásának nevezte. Hozzátette: tudja, hogy miként élnek a budapestiek, hiszen csak hét évig volt nagykövet különböző országokban és ez idő alatt a fővárosban nem sok minden változott.

Schmitt Pál a rendezvény elején bejelentette, hogy 75 ezer kopogtatócédulát gyűjtött össze, tízszeresét a szükségesnek. A papírokat hatalmas dobozokban elvitte magával a szigetre is, hogy mindenkinek megmutathassa. Ma este fogja nyilvánosságra hozni a főváros fejlesztésével kapcsolatos terveit - mondta. A Margitszigeten grillcsirkés- és sörsátrak között délután 300 ember hallgatta a főpolgármestert, aki elmondta, hogy estére sokezer embert vár a Nagyrétre.

Forrás: ORIGOA rendezvényen szétosztott szórólapokon szerepelnek Schmitt legfontosabb tervei: 3 új Duna-hidat szeretne építeni, az elkövetkező 12 év alatt fel kívánja újítani az összes fővárosi utat, megépítené a 4-es és 5-ös metrót, posztos rendőröket állítana a város kritikus pontjaira, megduplázná az utcaseprők számát, felújíttatna minden orvosi rendelőt. Úgynevezett Budapest-kártyát vezetne be, amivel a fővárosiak olcsóbban jutnának színház- és mozijegyekhez, kedvezményesen parkolhatnának. Kiemelten fontosnak tartja a közbiztonság problémáját és a környezet védelmét, minden kerületben közparkokat építtetne.

A Margitszigeten Kudlik Júlia, Kertész Zsuzsa vezetésével estig kulturális műsorok láthatók, a fellépett többek között Vikidál Gyula, Varga Miklós, és a Romantic együttes is.

A kampány anyagi forrásairól elmondta, hogy a szimpatizánsok vehetnek pólókat 1000 forintért, 2002 forintért támogatójegyet, illetve emeltdíjas telefonvonalat is működtetnek. Magánszemélyek adományai részére pedig létrehozott egy alapítványt is.

Fotó: Barakonyi Szabolcs