400 tanulót evakuáltak az óbudai csőtörés miatt

Teljesen elárasztotta a víz Óbudán a Búvár utca környékét, ahol megsérült egy vízvezeték. Az emberek nem tudtak kijönni a magas víz miatt a házakból, egy iskola 400 tanulóját a tűzoltóság mentette ki. Több helyen beszakadt az aszfalt, egy Suzuki szinte teljesen elmerült a vízben. Az eltört csővezetéket délután 1 órára elzárták.

Forrás: HavariaPressA tűzoltóság mentett ki az iskolából több száz tanulót Budapesten, a III. kerületben egy nagy csőtörés miatt. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki Óbudára, az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumhoz, ahol a magas víz miatt az épületben rekedt 400 tanuló - tudta meg az [origo] a tűzoltóság szóvivőjétől. A középiskola mögött egy általános iskola is van, a tűzoltóknak azonban sikerült az összes gyereket kimenekíteni.

A vízművek műszaki szakemberei a helyszínen vannak. A Fővárosi Vízművek kommunikációs osztályán az [origo]-nak elmondták, hogy nagy, 800 milliméter átmérőjű cső tört el, a amelyet kora délutánra sikerült elzárni. A csővezetékből mintegy háromnegyed órán át tört fel a nagynyomású víz, amely nagy területet öntött el a Raktár utca és Búvár utca környékén.

Forrás: HavariaPressTöbb utcában félméteres víz áll, helyenként térdig, combközépig ér a víz - jelentette az [origo] helyszíni tudósítója. Egy Suzuki alatt beszakadt az út, amint a parkolóból próbált kiállni, az autó szinte teljesen elmerült a vízben. Vezetője sérülés nélkül ki tudott szállni a kocsiból.

A teljes helyreállítás néhány napba is beletelik, de valószínűleg nem lesz szükség forgalomkorlátozásra. Több helyen beszakadt, és nagy területen felpúposodott az aszfalt. A környéken megbénult a közlekedés.