A Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriuma csütörtöki ülésén felkérte Szadai Károlyt, a testület elnökét, hogy forduljon beadvánnyal az Alkotmánybírósághoz, s kezdeményezze annak megállapítását: a jelenlegi közmédia-finanszírozási rendszer megfelel-e a hatályos törvényi szabályozásnak.

Szadai Károly közleménye szerint a kuratórium a közmédia-finanszírozási rendszer hatályosságának megállapítása mellett - a két televíziós társkuratórium egyetértő támogatását remélve - azzal a kéréssel fordul az Országgyűléshez, hogy a törvényhozás teremtse meg a közszolgálati műsorszolgáltatók hosszú távú, kiszámítható és normatív finanszírozásának jogi kereteit, a függetlenség és a közszolgálati küldetés teljesítésének egyik fontos feltételét.

A kuratórium az ülésen meghallgatta Kondor Katalin, a Magyar Rádió Rt. elnökének beszámolóját az országgyűlési választások időszakában folytatott műsorpolitikáról. A testület elfogadta a beszámolót, és megállapította: a Magyar Rádió az országgyűlési választások időszakában eleget tett közszolgálati feladatának. A kuratórium köszönetét fejezte ki a Magyar Rádió munkatársainak, különösen a választási munkabizottság tagjainak a feladat színvonalas megoldásáért - áll a közleményben.