Barta Ágnes, az Igazságügyi Minisztérium szóvivője tolmácsolta Bárándy Péter cáfolatát a sajtóban napvilágot látott híresztelésekkel kapcsolatban, melyek szerint igazságügy-miniszter a lemondását fontolgatná.

A tv2 Tények című hírműsorában csütörtökön este elhangzott értesülés szerint Bárándy Péter miniszter a lemondását fontolgatja, s a legesélyesebb jelölt Zanathy János, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács hivatalvezetője. A Bárándy Péter utódjára vonatkozó találgatásokkal kapcsolatban a szóvivő megjegyezte: "minderről Zanathy Jánost kellene megkérdezni".

A tv2 szerint a miniszter abban az esetben mondana le, ha a bírók jövőre nem kapnák meg az 50 százalékos fizetésemelést. A bírói fizetésemelés költségvetési fedezetére vonatkozóan a szóvivő elmondta: a jövő évi költségvetésről a tárgyalások jelenleg is folyamatban vannak, ezért erről most nem időszerű nyilatkozni. Hozzátette: a minisztériumok már benyújtották igényeiket, de ezekről csak a jövőben születik a döntés. - Addig a tárca nem kíván találgatásokba bocsátkozni a tervezett bírói fizetésemelésről - közölte a szóvivő.