Csurka István szerint a fővárosban jó esélye van a jobboldalnak, és meglepetéssel fog végződni az önkormányzati választás. Ezenkívül beharangozta, hogy hamarosan "újabb lövés dörren" Demszky Gábor főpolgármester múltjával kapcsolatban.

A MIÉP elnöke és budapesti főpolgármester-jelöltje a párt kampánynyitó nagygyűlésén a XII. kerületi Művelődési Házban csütörtökön azt mondta: akkor lép vissza, ha tisztességes megegyezésre van mód, ha elismerik, hogy a MIÉP nem nemzetrontó, szélsőséges, antiszemita párt, ha a pártok személyesen megkeresik őt. Csurka hozzátette: a megállapodás feltétele az is, hogy a Fővárosi Közgyűlésben is együttműködjenek, és olyan programot valósítsanak meg, amelynek alapján "tüzetesen utána néznek mit loptak el tizenkét év alatt Demszkyék".

A MIÉP főpolgármester-jelöltje szerint rendet kell teremteni a fővárosban, minden drogterjesztő alkalmat meg kell szüntetni, és újra kell szervezni a közmunkák tanácsát, amely tervezetten fejleszti a fővárost. Megfogalmazása szerint jelenleg káosz van, "mert nincsenek fejek, a MIÉP fejeket vinne a Fővárosi Közgyűlésbe".

A teltházas nagygyűlésen Csurka bejelentette, hogy létre kívánnak hozni egy olyan rádiót és televíziót, a legmodernebb digitális technikával, amely visszahozza a magyar hangot. Ennek érdekében a pártelnök mindenkitől havi 300 forint hozzájárulást kér, ami - mint mondta - egy sör ára.

Csurka István beszédében többször utalt arra, hogy a hatalom, a pénzemberek világa és a kormányok ellenségnek tekintik pártját, mert a MIÉP és szakemberei átlátják a gazdasági csalást, "mert le kell süllyeszteni az egész társadalmat az öntudatlanságba, hogy be lehessen terelni áldozatként, nettó befizetőként az Európai Unióba".

Csath Magdolna közgazdász, a MIÉP XII. kerületi polgármesterjelöltje elmondta: kezébe került az Európai Unióról egy olyan könyv, amely Magyarországot a legglobalizáltabb, legliberalizáltabb országnak tartja a régióban. - Magyarország az, ahonnan a legtöbb nemzeti érték folyik ki külföldre - mondta a polgármesterjelölt, aki előrevetítette egy újabb Bokros-csomag lehetőségét.

A kerületről szólva Csath Magdolna azt hangsúlyozta, hogy a lakópark-építés és a bevásárlóközpontok építése "tőlünk magyaroktól idegen". Szerinte a lakóparkok szétzilálják a közösséget, mert nem a kerület lakói költöznek bele, hanem idegenek. Bevásárlóközpontok helyett a kiskereskedelmi hálózatok kiépítését tartja szükségesnek, többek között azért, hogy a magyar vállalkozók magyar termékeket adhassanak el, és megtalálják számításukat.

A nagygyűlésen elhangzott, hogy a Magyar Fórum jövő heti számában Demszky Gábor jelenlegi főpolgármester múltjával kapcsolatban "újabb lövés dörren".