Az Oktogonnál 2000 nyarán lövöldöző Bódi Zsolt ügyvédje szerint hamarosan ítélet várható az ügyben. A két halálos áldozatot követelő lövöldözéssel vádolt férfi már beismerte és állítása szerint megbánta tettét.

A Fővárosi Bíróságon csütörtökön folytatódott az oktogoni gyorsétteremben 2000 nyarán lövöldöző Bódi Zsolt pere. A két halálos áldozatot követelő és két életveszélyes sérülést okozó bűncselekmény vádlottja korábban már beismerte és állítása szerint megbánta tettét.

A csütörtöki tárgyaláson a tervek szerint tanúkat hallgattak volna meg. Az egyik tanú, aki maga is sértett, és megsérült a lövöldözésben, éppen előzetes letartóztatásban ül egy másik ügy miatt. Ő emiatt nem tudott most tanúskodni. Egy tanút még keresnek, egynek pedig felolvasták a vallomását.

A következő tárgyalás október 29-én lesz, amikor újabb tanúkat hallgatnak meg, és elhangzanak a perbeszédek is. Bódi ügyvédje, Gál Péter szerint hamarosan ítélet várható az ügyben. Az ügyvéd korábban azt mondta az [origo]-nak, hogy szerinte minimum tízéves börtönbüntetést fog kapni védence. A bíróság ugyanakkor közölte: a vád szerinti gyilkosságok minősítése lehet aljas indokból elkövetett emberölés is, mivel a gyilkosságok öncélúak voltak, ez esetben pedig lehetőség van akár a tényleges életfogytiglani szabadságvesztés kiszabására is.