A Fővárosi Önkormányzat kezdeményezi: a magyar állam járuljon hozzá ahhoz, hogy 90 nappal meghosszabbítsák az Erzsébet téri Kulturális Központ és Millenniumi Park értékesítésére, valamint a beruházás befejezésére vonatkozó pályázat kiírásának határidejét.

Miután Görgey Gábor miniszter hivatalában fogadta Schiffer János főpolgármester-helyettest és az őt kísérő Gy. Németh Erzsébet MSZP-s frakcióvezetőt, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma közleményben adott hírt a kezdeményezésről.

A főpolgármester-helyettes indoklása szerint a határidő meghosszabbítása lehetővé tenné, hogy a hasznosítás feltételrendszerét a kulturális célok optimális érvényesítése érdekében újra lehessen gondolni. A kulturális miniszter a találkozón vállalta, hogy a Fővárosi Önkormányzat kezdeményezését mielőbb a kormány elé terjeszti - derül ki a közleményből.

Az Erzsébet téri Kulturális Központ és Millenniumi Park értékesítéséről és a beruházás befejezéséről szóló pályázatot az eredeti tervek szerint szeptember 28-ig kellene kiírni.