Hét hónap alatt 1,4 millió forintért telefonált, és 389 ezer forintot költött üzemanyagra a Miniszterelnöki Hivatal által az előző ciklusban alapított In-Forrás Kht. ügyvezetője - írja a Népszabadság. Az ügyben Keller László tett feljelentést, és sikkasztás alapos gyanúja miatt indult nyomozás.

A tizenegy fős In-Forrás Kht.-nak tíz autója volt: nyolc Nissan, összesen 31 millió forintért, és két Volvo - tudta meg a Népszabadság a cég ügyvezetője ellen feljelentést tevő Miniszterelnöki Hivatal közpénzügyi államtitkárságának vizsgálatából.

Az In-Forrást 2001 júliusában alapította a Miniszterelnöki Hivatal 500 milliós alaptőkével, a Széchenyi-terv munkafejlesztésre vonatkozó stratégiájának végrehajtására. A kht. gazdálkodása miatt Keller László közpénzügyi államtitkár tett feljelentést, az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága pedig sikkasztás alapos gyanúja miatt rendelt el nyomozást. Az igazgató tevékenységével kapcsolatban felmerült az okirat-hamisítás gyanúja is.

A vizsgálatok során az is kiderült, hogy a cég négy hónap alatt 27 millió forintért bérelt irodát a belvárosban. Az egykori ügyvezető, Kornya László munkáltatója engedélye nélkül két orvosi rendelőben is folytatott magánpraxist, holott fizetést is kapott. Az ügyvezető hét hónap alatt 389 ezer forintot költött üzemanyagra és 1, 4 millió forintért telefonált mobil készülékéről. Egy fő részére több mint 400 ezer forintot számolt el vendégfogadás címén, a Budapesti Piaccal pedig (ahol korábban dolgozott) a kht. számára előnytelen szerződést kötött, 7,8 millió forintért egy olyan közvélemény-kutatásra, amelynek eredménye már korábban ismert volt.