Bőhm András, az SZDSZ fővárosi frakciójának vezetője szerint a fővárosban már nincsenek beszélő viszonyban a szocialisták és a szabad demokraták. Szerinte az MSZP Budapesten nem a koalíciós érdekeknek megfelelően kampányol. Több kerületben az MSZP és az SZDSZ közös polgármester-jelöltjei is Gy. Németh Erzsébetet népszerűsítik.

Nem ízléses, nem korrekt amit az MSZP fővárosi vezetése az őszi önkormányzati választás kampányában folytat - mondta Bőhm András, az SZDSZ fővárosi frakcióvezetője. Szerinte a budapesti MSZP vezetése saját politikai érdekei és presztízse miatt nem a koalíciós elvárásoknak megfelelően kampányol.

Bőhm András és az SZDSZ kifogásai között szerepel, hogy a szocialista főpolgármester kampányába Medgyessy Péter miniszterelnököt is bevonták. Kifogásolta azt is, hogy az SZDSZ által is támogatott kerületi, szocialista polgármester-jelöltek szintén Gy. Németh Erzsébetet népszerűsítik azzal a szlogennel, hogy "együtt többre jutunk".

- Mintha nem törődnének azzal, hogy mi van az országban és mi lesz október 20-a után - közölte. A szabad demokrata politikus szerint az MSZP függetlenül attól, hogy ki lesz a főpolgármester, abszolút többségre törekszik. Bőhm szerint azonban az, hogy mindez megvalósuljon, gyakorlatilag kizárt. Bőhm András ezért úgy véli, valamiféle tárgyalásokat kellene kezdenie az SZDSZ-nek az MSZP országos vezetésével, mert a fővárosi szocialistákkal nincsenek beszélő viszonyban.

Közölte, hogy az SZDSZ fővárosi választmányának pénteki ülésén - a párt fővárosi listájának véglegesítésén kívül - várhatóan szóba kerül a szocialisták által folytatott kampány is.