Tasnádi Péter sorozatosan megsérti a házi őrizet szabályait - hívta fel a figyelmet a Fidesz frakcióvezető-helyettese, Répássy Róbert, a belügyminiszterhez intézett kérdésében a parlament plenáris ülésén. Lamperth Mónika elmondta, hogy az országos rendőrfőkapitány jelentette ezt a legfőbb ügyésznek, akinek intézkednie kell.

Tasnádi Péter azóta megsérti a házi őrizetéről szóló bírósági határozatot, miután első fokon 2002 májusában a Pest Megyei Bíróság által önbíráskodás, súlyos testi sértés és adócsalás bűntettében nem jogerősen 4 év 6 hónapra ítélte - mondta Répássy Róbert azonnali kérdésében a parlamentben.

A politikus szerint a vállalkozó villáját őrző rendőrök "hivatásukban és egyenruhájukban megszégyenülve asszisztálnak a közbiztonság és a jogbiztonság paródiájához". "Mire kell még felkészülni a magyar állampolgároknak, ha most, az MSZP-SZDSZ kormány negyedik hónapjában szabadon járnak az őrizetesek?" - tette fel a kérdést Répássy Róbert, aki kifogásolta, hogy Tasnádi a Moulin Rouge nevű szórakozóhelyből intézi az üzleti ügyeit.

Lamperth Mónika belügyminiszter válaszában kijelentette: a rendőrség észlelte, hogy Tasnádi Péter nem tartja be a házi őrizetet. Az országos rendőrfőkapitány erről részletes jelentést írt a legfőbb ügyésznek, a szükséges intézkedéseket ezután neki kell meghoznia.