A Mécs-bizottság titkos helyen hallgatja meg az érintettnek talált volt kormánytagok közül Martonyi Jánost és Fazakas Szabolcsot, akik vállalták, találkoznak a testülettel. Nem hozzák nyilvánosságra a meghallgatások időpontját sem, amikor a tényleges együttműködés tényét vizsgálják. Tóth Károly (MSZP) csak akkor vesz részt a találkozón, ha az ellenzék tagjai is megjelennek. A belügyminiszter szerint Szalay Gábor (SZDSZ) államtitkár eredeti kartonjának nyoma veszett.

Martonyi János volt külügyminiszter és Fazakas Szabolcs, a Horn-kormány egykori ipari minisztere mellett senki más nem jelentkezett, hogy a Mécs-bizottság előtt megismerje az állambiztonsági szervezetnél róla keletkezett iratokat, és tisztázza szerepét a dokumentumok alapján. Boros Imre egyszer már jelentkezett Mécs Imrénél, a bizottság elnökénél, de újabb levelében közölte, tárgytalanná vált korábbi nyilatkozata. Bogár László, az Orbán-kormány volt politikai államtitkára a múlt héten levelet írt Mécs Imrének: ebben felhatalmazta, nyilvánosságra hozhatja a róla szóló adatokat. "Furcsa levelében azt írta Bogár László - mondta Mécs -, hogy akkor is feljelent, ha közzéteszünk valamit, s akkor is, ha nem." Nógrádi László és Kádár Béla már korábban tisztázódott a testület előtt. Akik nem kértek meghallgatást, azoknak az iratait egyeztetés nélkül kívánja közzétenni a bizottság elnöke.

Martonyi Jánost és Fazakas Szabolcsot - előre nem közölt időpontban és titkos helyen - a hét közepén hallgatja meg a Mécs-bizottság. A titkolózásra azért van szükség, hogy a "szükséges diszkréció mellett", s nyugodt körülmények között történjen az egyeztetés.

Tóth Károly (MSZP) képviselő elmondta: csak akkor lehet meghallgatásokat tartani, ha a Mécs-bizottság ellenzéki tagjai is megjelennek az ülésen. "Nem veszek részt olyan meghallgatáson, amely nem határozatképes ülésen zajlik - szögezte le a szocialista képviselő. - A házszabály csak a bizottságnak teszi lehetővé, hogy bárkit meghallgasson. Ha nem jön el az ellenzék, akkor le kell zárni a bizottság munkáját."

Mécs Imre és Tóth Károly továbbra sem ért egyet abban, készítsen-e jelentéstervezetet a testület a parlamentnek. Tóth továbbra is csak egy közleményt adna ki, hogy a jobboldali képviselők miatt meghiúsult a testület munkája. A szocialista álláspont mögött az a megfontolás áll, érdemes-e az ügynökügyet újra az Országgyűlés elé vinni, mivel a jelentésről úgysem várható érdemi vita, legfeljebb Medgyessy Péter támadására használná fel azt az ellenzék.

Lamperth Mónika belügyminiszter lefolytatta a Mécs Imre kérésére indult, Szalay Gábor (SZDSZ) politikai államtitkár nyilvántartási kartonjának eltűnt eredeti példánya ügyében indított vizsgálatot. A belügyminiszter válasza szerint nem lehet megállapítani, hol van jelenleg a karton. Nem lehet kizárni azt sem, hogy átkerült a Történeti Hivatalba (TH), de azt sem, hogy a BM-ben maradt. A lap információi szerint a vizsgálat azt igazolja, hogy az okmány nem került a BM akkori kabinetfőnökéhez, sem a miniszteri titkárságra.

Kuncze Gábor korábban azt mondta: adminisztratív hibát követhetett el az apparátus. Markó György, a TH elnöke pedig igazolta, hogy "adattartalom nem sérült", mert a karton másolata megvan.