Késésben az újjáépülő BS, új nevén a Budapest Aréna átadása. A megnyitó két hónappal később, február 14-15-én lesz. Ugyanakkor elképzelhető, hogy a sportminisztérium kötbér követelése helyett inkább a jelenleginél kedvezőbb feltételeket kér a csarnok későbbi használatához.

A sportminiszter környezetéből származó meg nem erősített információnk szerint a Budapest Aréna (BA) premier előtti nyitógálájának időpontja az eredetileg tervezettnél két hónappal később, február 14-15-én lesz.  A nagyközönség számára 2003. március 15-én nyílik meg a közel 40 milliárd forintért újjáépített BA és környéke. A háromnapos gálát a Multimédia szervezi.

Jánosi György a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium (GYISM) vezetője elmondta: az Arénát valószínűleg csak január végén, február elején avathatják fel. A csarnoknak eredetileg december 15-éig kellett volna elkészülnie, ám a kivitelező Bouygues Hungária már több részfeladat határidejével is csúszott - mondta Görözdi György, aki a tárcához tartozó Olimpiai Projektiroda főcsoportfőnöke. Ez a csoport foglalkozik jelenleg a csarnok újjáépítésével is, itt dolgozik Fürjes Balázs, a BS korábbi miniszteri biztosa.

A minisztérium vezetői szerint a tetőhéjalás munkálatainál jelzett lemaradás 2002. augusztus 30-ától majd visszamenőlegesen kötbér érvényesítését teszi lehetővé, amennyiben tényleg nem készül el a BA időre. Csúszás esetén a Bouygues Hungária naponta 19-26 millió forint közötti kötbér fizetésére kötelezhető.

A GYISM vezetése kezdeményezte a miniszterelnöknél, hogy kérje fel az Állami Számvevőszéket a BS újjáépítésének átfogó vizsgálatára. A tárcához tartozó legnagyobb beruházás ügyében ugyanis közbeszerzés és tervpályázat nélkül születtek szerződések - állítják a jelenlegi vezetők.