Szonda: Medgyessy a legnépszerűbb

A Népszabadságban megjelent Szonda Ipsos kutatás szerint továbbra is Medgyesssy Péter kormányfő a legnépszerűbb magyar politikus. A köztársasági elnök a 3. helyen áll, Orbán Viktor volt miniszterelnök pedig a 23. a listán.

A Szonda Ipsos szeptember elején végzett közvélemény-kutatása szerint a népszerűségi lista 1. helyén Medgyessy Péter kormányfő, a 2-on Bárándy Péter igazságügyi miniszter, a 3-on pedig Mádl Ferenc államfő végzett.

Jó helyen végeztek a női politikusok: Dávid Ibolya, az MDF elnöke a 4., Csehák Judit egészségügyi miniszter az 5., Szili Katalin házelnök a 6., Lamperth Mónika belügyminiszter a 7., Kóródi Mária környezetvédelmi miniszter a 9., Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője pedig a 15.

A Szonda Ipsos ebben a hónapban a fővárosi főpolgármester-jelöltek népszerűségét is felmérte. Eszerint a lista 1. helyezettje Demszky Gábor jelenlegi főpolgármester, az SZDSZ jelöltje. Őt követi Schmitt Pál, a parlamenti ellenzék által támogatott független jelölt, utolsó helyen az MSZP jelöltje, Gy. Németh Erzsébet végzett.

KAPCSOLÓDÓ CIKK