A fővárosi SZDSZ-frakció után már a kormány sem támogatja a fővárosi szocialisták ötletét, hogy ne adják el az Erzsébet téri föld alatti építményt - értesült a Magyar Hírlap.

A fővárosi önkormányzat még nem kapott hivatalos értesítést a kormánydöntésről, de Bőhm András, az SZDSZ fővárosi frakcióvezetője úgy tudja, a Medgyessy-kormány is az értékesítést tartja az egyetlen lehetséges megoldásnak, így az elkészült négy javaslatváltozat egyike sem foglalkozik azzal, hogy önkormányzati vagy állami tulajdonban maradjon az Erzsébet téri ingatlan.

A kultusztárca sajtóosztályán megerősítették a hírt, hozzátéve, hogy a kormány egy olyan javaslatot fogadott el a hét végén, amely szerint 45 nappal meghosszabbítják a pályázati kiírásra szabott határidőt, s limitet meghatározva hirdetik meg a tendert.

A fővárosi szocialisták, köztük Schiffer János főpolgármester-helyettes korábbi ellenérve az volt, hogy limit nélküli pályázaton a legolcsóbb ajánlatot kellene elfogadni, így elkótyavetyélnék az ingatlant. Schiffer szerint mindenképp vagyonvesztés éri a kultusztárcát és az önkormányzatot. (Korábbi számítások szerint a telek értékével együtt immár 5-6 milliárd forint közpénz fekszik a gödörben.) Hozzátette: a minisztérium nem kapná vissza a felvett hiteleket sem, a budapestiek pedig elvesztenének egy európai szintű létesítményt. Emlékeztetett rá, két hete a kultuszminiszter azt mondta, kulturális célra kellene megőrizni az ingatlant.