Orbán Viktor volt miniszterelnök megsértette Juszt László személyiségi jogait, és ezért nyilvánosan bocsánatot kell kérnie az újságírótól a Budai Központi Kerületi Bíróság kedden hozott elsőfokú döntése szerint. Juszt azért perelte be a volt miniszterelnököt, mert egy rádióinterjúban azt mondta róla: ilyen embernek nincs helye a médiában.

Orbán Viktor azután beszélt az újságíróról, hogy három éve, államtitoksértésre hivatkozva, menesztették Juszt Lászlót az MTV-től, és megszüntették Kriminális című műsorát. A történtek után Orbán Viktor egy szerda reggeli rádióinterjúban úgy vélte, hogy ilyen embernek nincs helye a médiában. A Kriminális című hetilapban - melynek Juszt volt a főszerkesztője - a megfigyelési ügy kapcsán olyan dokumentumok láttak ugyanis  napvilágot, amelyek a rendőrség gyanúja szerint államtitoknak minősültek. Később bűncselekmény hiányában megszüntették az államtitoksértés bűntett alapos gyanúja miatt folytatott eljárást.

Juszt László elmondta: az elsőfokú ítélet szerint Orbán Viktor nyilvános kijelentéseivel megsértette személyiségi jogait. Ezért a volt kormányfőnek a bíró által megfogalmazott szöveget - amely nyilvános bocsánatkérésről szól - három országos napilapban, a Népszabadságban, a Magyar Hírlapban és a Magyar Nemzetben közöltetnie kell a saját költségén.

Az újságíró azt is elmondta, hogy a bíróság elmarasztalta a Püski Kiadót is, amely megjelentette Orbán Viktor rádióinterjúit, hiszen a könyvben is olvasható az ő személyiségi jogait sértő kijelentés.

Doncsev András, Orbán Viktor sajtótitkára elmondta: az elsőfokú ítélet kézhezvétele és annak tanulmányozása után döntenek arról, hogy megfellebbezik-e a döntést.