A Fidesz és az MSZP egy-egy országgyűlési képviselőt, az MDF és a MIÉP pedig a városi elnököt indítja polgármesterjelöltként.

Székesfehérváron a jobboldal nem fogott össze, így a Fidesz és az MDF külön-külön állított jelöltet. A Fidesz-Lakóterületi Egyesületek Szövetsége-MKDSZ jelöltje Gógl Árpád, az Orbán-kormány egyik egészségügyi minisztere. 1998 óta parlamenti képviselő.

A baloldal együtt indul, az MSZP-SZDSZ-Székesfehérvári Érdekvédelmi Szervezet-Nyugdíjasok Pártja-Fehérvári Polgárok Egyesülete által indított jelölt Warvasovszky Tihamér, aki 1998 óta Székesfehérvár polgármestere, korábban pedig alpolgármester volt. 2001-ben az MSZP neki adta Vancsik Zoltán elhunyt parlamenti képviselő mandátumát, és a 2002-es választásokon megőrizte helyét az Országgyűlésben.

Bár nem országos ismertségű, helyi szinten ismert ember az MDF és a MIÉP jelöltje is, mindkét párt a városi elnököt indítja a polgármesteri posztért. Az MDF jelöltje Viniczai Tibor vállalkozó, aki 2000-ben indult a székesfehérvári időközi választáson, az MDF-MDNP-VP (Békejobb 2000) jelöltjeként, de a második fordulóban visszalépett a fideszes jelölt javára. Indulását ugyanakkor hosszú viták előzték meg, mert a megyei MDF szervezet sokáig inkább Gógl Árpádot akarta támogatni.

A MIÉP jelöltje Botos Zoltán műszaki kereskedő. Ő a mostani ciklusban a MIÉP és a KDNP közös önkormányzati képviselője.