A Globex cégcsoport kárára elkövetett több mint tízmilliárd forintos lopás és sikkasztás miatt tett külföldi feljelentés ügyében vizsgálódik a rendőrség. A feljelentést a Globex Holding Deutschland tette.

A Globex cégcsoport sérelmére elkövetett több mint tízmilliárd forintos vagyoni kárt okozó lopás és sikkasztás miatt tett külföldi feljelentés ügyében vizsgálódik az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága. Az ORFK illetékese elmondta: a múlt héten feljelentés érkezett a Globex Holding Deutschland AG megbízásából egy magyar ügyvédtől. A feljelentés szerint 1998-ban 82,5 millió német márka vagyoni hátrányt okozó lopás és sikkasztás történt a cégcsoport sérelmére.

Az ORFK illetékese elmondta: megkezdték a terjedelmes irat tanulmányozását, és még a múlt héten feljelentéskiegészítést rendeltek el. Ennek célja, hogy eldöntsék: a feljelentésben foglaltak alapján megállapítható-e bűncselekmény alapos gyanúja, ebben az esetben a rendőrség elrendeli a nyomozást, ellenkező esetben viszont megtagadja.

Az ORFK munkatársa egyelőre nem tudott válaszolni arra a kérdésre, hogy ez az eljárás befolyásolhatja-e a Globex magyarországi vezetői ellen első fokon a Fővárosi Bíróságon folyamatban lévő büntetőper kimenetelét, és a feljelentésben említett Postabank pontosan milyen szerepet játszott az ügyben.