Néhány hónapon belül újra fogható lesz a Tilos Rádió a 90,3-as frekvencián. Az ORTT csütörtökön döntött a budapesti körzeti nonprofit rádióadók pályázatairól. A Tilos mellett az Ariel, az FM 4 és a Műsor Hang kapott még frekvenciaengedélyt.

Az Országos Rádió és Televízió Testület csütörtökön hozta nyilvánosságra a még májusban meghirdetett budapesti körzeti, nem nyereségorientált rádióadók frekvenciapályázatának eredményét - mondta az [origo]-nak Vékony Éva, a testület szóvivője.

E szerint újra sugárzási engedélyt kapott a Tilos Rádió, ezentúl a 90,3-as frekvencián fogható. Az idegen nyelvű rádióadók közül az Ariel Rádió pályázatát fogadták el, ők a 92,1 megahertzen sugározhatnak. A 94,2-es frekvenciát az FM 4 rádió kapta, a 105,9-et pedig a Műsor Hang Konzorcium.

A Tilos 2000 augusztusa óta nem rendelkezik frekvenciaengedéllyel. A csütörtöki döntés után legkésőbb hat hónapon belül kezdheti meg működését a Tilos, de valószínűleg ennél hamarabb, mintegy három hónap múlva már ismét rádiókészülékeken is fogható lesz az utóbbi években csak interneten hallható rádióadó.