Hét feljelentés az előző kormány működése miatt

Az előző kormány tevékenységéhez kötődő ügyek vizsgálata után eddig hét esetben tettek feljelentést. A Népszabadság úgy tudja, október elején lezárul az Országimázs Központtal és az MFB-vel kapcsolatban indított vizsgálat.

A közpénzügyi államtitkárság eddig hét ügyben tett feljelentést az ügyészségen az előző kormány tevékenységéhez kötődő ügyekben - értesült a Népszabadság. A lap úgy tudja, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) várhatóan október elején készül el az Országimázs Központnál és a Magyar Fejlesztési Banknál folytatott vizsgálódással.

A Keller László vezetésével vizsgált esetek ügyében még nem közölték a feljelentések teljes listáját, és amíg a vizsgálatok tartanak, konkrét összegekről és ügyekről sem nyilatkoztak a Miniszterelnöki Hivatalhoz tartozó államtitkárságon.

A lap úgy tudja, az államtitkár tételes összegzésre kért néhány minisztériumot. Az ifjúsági és sporttárcánál több ügyben tettek már feljelentést a Deutsch Tamás minisztersége alatti, fedezet nélküli kötelezettségvállalások miatt. Emellett a GYISM a számvevőszék vizsgálatát kérte a Budapest Aréna ügyében.

A Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságon nyomoznak a Happy End Kft., az Országimázs Központ és a Defend ügyében.

Várhatóan megalakulhat az a két parlamenti vizsgálóbizottság, amelyet az SZDSZ kezdeményezett az ÁPV Rt. és az APEH ügyeinek vizsgálatára.

KAPCSOLÓDÓ CIKK