80-100 törvényellenes ügyre derült fény öt nagy állami tulajdonú cégnél folytatott vizsgálat után - tudta meg a Népszabadság. Az ellenőrzést az MFB-nél, a Nemzeti Autópálya Rt.-nél, az Állami Autópályakezelő Rt.-nél, a Konzumbanknál és az In-Forrás Kht.-nál végzete a Proware Kft. Összesen 400 milliárd forint felhasználásával kapcsolatban merültek fel kétségek.

Ma juttatja el a Miniszterelnöki Hivatalhoz vizsgálatát a Proware Kft, melyben öt nagy állami tulajdonú cégnél folytatott vizsgálatról számolnak be. Befejezték az ellenőrzést a Magyar Fejlesztési Banknál, a Nemzeti Autópálya Rt.-nél, az Állami Autópályakezelő Rt.-nél, a Konzumbanknál és az In-Forrás Kht.-nál. Még folyik az átvilágítás az Országos Egészségügyi Pénztárnál.

A vizsgálatok során 80-100 olyan ügyet találtak, amit előzetesen törvényellenesnek lehet minősíteni - nyilatkozta a Népszabadságnak Tarjányi Péter cégvezető. Számos esetben megállapították a hanyag vagy hűtlen kezelés gyanúját. Közel 400 milliárd forint felhasználásával kapcsolatban merültek fel kétségek.

Az egyik vizsgált cég, az In-Forrás Kht menesztett elnöke az Alkotmánybírósághoz fordult, mert aggályosnak tartja, hogy magáncég vizsgál állami vállalatokat.