Elkészült a vádirat, melyben tizenegy bűncselekmény elkövetésével vádolják Nógrádi Ádámot. A Bács-Kiskun megyei főügyészség vádpontjai alapján a soltvadkerti férfinak emberölés, lopás, sikkasztás, rongálás, közokirat hamisítás, bűnpártolás, lőfegyverrel való visszaélés és fogolyszökés miatt kell a bíróság előtt megjelennie.

Nógrádi az ügyészség állításai szerint 1998. október 25.- én egy kilencmilliméteres pisztollyal tarkón lőtte apját. A holttestet becsomagolta és egy pirtói kútba dobta. A névtelen levél, mely a halotthoz vezette a rendőrséget feltehetően szintén Nógráditól származik. A férfi, miután apja meghalt, - a vádirat szerint- pénzzavar miatt még az áramot is úgy lopta, és sírkő, kerékpár és motorlopásokból élt.

A vádak másik része az előzetes letartóztatása után elkövetett bűncselekmények közül került ki. Ezek szerint Nógrádi Ádám kétszer gyújtotta fel zárkáját - félmillió forint kárt okozva. Valamint szerepel még vádként a kecskeméti börtönbe való átszállításkor elkövetett szökése is.