Elkészült a vádirat Simon Tibor edző meggyilkolásának ügyében. Társtettesként halált okozó testi sértéssel vádolják mind a négy vádlottat (köztük egy rendőrt és egy volt rendőrt). A tettesek 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatók.

Fotó: SZTÁR SportSimon Tibor meggyilkolásának ügyében a Fővárosi Főügyészség szerdán benyújtotta a vádiratot. Ebben társtettesként halált okozó testi sértés elkövetésével vádolják az eset mind a négy szereplőjét.

A dokumentumban nem különböztetik meg a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő vádlottat, aki feltehetően a végzetes ütést mérte Simonra. G. János megítélése azonban várhatóan szigorúbb lesz társainál - mondta az [origo]-nak Borbély Zoltán szóvivő. Az ügyészség kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatásának meghosszabbítását is. A másik három vádlott szabadlábon védekezhet, közöttük egy rendőr, illetve egy volt rendőr is van.

A bíróságon a négy vádlott tettének súlyát eltérően is megítélhetik, annak ellenére, hogy a vádiratban nem tesznek különbséget köztük a bűncselekmény minősítésének szempontjából. A büntető törvénykönyv alapján a vádlottak 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatók.

Simon Tibor egykori ferencvárosi labdarúgót, a Matáv-Sopron vezetőedzőjét április 21-én, a II. kerületi Lövőház utcai Café Allure szórakozóhelyen brutálisan megverték. Az egykori válogatott focistát koponyatörésekkel és agysérülésekkel szállították a Szent János Kórházba, ahol az orvosok két és fél napig küzdöttek az életéért, de belehalt sérüléseibe.