Heten jelentkeztek a Nemzeti élére

Hét pályázat érkezett be a minisztériumba péntekig a Nemzeti Színház igazgatói posztjára. A pályázók között színházi emberek vannak. Döntés egy hónapon belül várható.

Heten jelentkeztek a Nemzeti Színház igazgatói posztjára. A pályázatokat szeptember 30-án éjfélig lehetett postára adni. A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumába péntekig beérkezett pályázatok szerzői közül hatan járultak hozzá nevük közzétételéhez: Daloss Gábor szakújságíró, Jordán Tamás, a Merlin Színház igazgatója, Márta István, az Új Színház vezetője, Röthler Balázs színművész, Székhelyi József színművész, és Szűcs Miklós, a Budapesti Kamaraszínház igazgatója.

A pályázatokat 11 tagú szakmai zsűri bírálja majd el. A grémiumban heten Görgey Gábor miniszter felkérésére foglalnak helyet, négy tagot színházi szervezetek - a Magyar Színházi Társaság, a Maszk Színészkamarai Egyesület, a Színházi Dolgozók Szakszervezete és a Nemzeti Színház - delegálnak. A bíráló bizottság 30 napon belül tesz javaslatot, a döntést a kulturális miniszter hozza majd meg.

Tízen vették át a pályázati csomagot a minisztériumban, az [origo] korábbi információi szerint az érdeklődők között volt Klapka György vállalkozó és Schilling Árpád, a Krétakör Színház igazgatója is. Bosnyák Miklós, a jelenlegi igazgató kinevezése az év végéig szól, az új vezető jövő év elejétől 5 éven át irányítja a színházat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK