Áder: Eddig, és ne tovább!

A Fidesz ügyvezető elnöke szerint a kormányfőnek megálljt kellene parancsolnia az előző kormányzattal kapcsolatos vádak bizonyítására igénybe vett törvénytelen eljárásoknak.

A kormánypártok vért izzadva, törvénytelen eszközök igénybevételével sem tudják az előző kabinettel szemben megfogalmazott rágalmaikat bizonyítani - mondta Áder János, a Fidesz frakcióvezetője szombati, rendkívüli sajtótájékoztatóján. Eddig, és ne tovább - szögezte le, hozzátéve, hogy Medgyessy Péter kormányfőnek megálljt kell parancsolnia az előző kormányzattal kapcsolatos vádak bizonyítására igénybe vett törvénytelen eljárásoknak. Áder János jelezte, hogy a rágalmakat megfogalmazóknak a bíróság előtt kell felelniük.

A politikus véleménye szerint nem igazolódtak azon vádak, hogy az APEH esetében 1998 őszén bárki módosított vagy törölt volna adatokat az adóhatóság nyilvántartási rendszeréből. Mint elhangzott, a Hídember című film kapcsán megfogalmazott korrupciós rágalmak is elbuktak, csakúgy, mint a Terror Háza Múzeum megnyitásával összefüggő vádak. 

Áder János az Ifjúsági és Sportminisztérium ügyében is leszögezte, hogy az Állami Számvevőszék vizsgálatai során semmilyen szabálytalanságot nem talált. Mint mondta, az M3-as és az M30-as autópályák építésével kapcsolatban hűtlen kezelés vádjával tett feljelentés nyomán is bebizonyosodott, hogy nincs bűncselekményre utaló jel.

A Happy End és az Ezüsthajó Kft. esetében a frakcióvezető leszögezte, hogy a hónapok óta zajló törvénytelen eljárásban az ügyészség többszöri figyelmeztetése ellenére sem adták vissza a törvénytelenül lefoglalt iratokat. 

A Millenáris Kht. vezetőjével szembeni eljárással összefüggésben Áder János utalt arra, hogy a törvénytelenül őrizetbe vett Berkecz Máriát kétszer is meztelenre vetkőztették és megmotozták. Ez példa nélküli - szögezte le Áder János, felvetve, hogy Magda Marinkót, vagy a whyskis rablót őrizetbe vételük első 24 órájában vajon levetkőztették és kétszer megmotozták-e. Az ilyen eljárásnak Áder János szerint a megfélemlítés a célja.

A politikus elgondolkoztatónak vélte ugyanakkor, hogy mindeközben a vecsési számlagyáros ügyében végzett vizsgálat nyomozati vezetőjét kétszer is lecserélték. Azt üzenem, hogy bennünket nem lehet megfélemlíteni és mindenkit megvédünk, akit jogtalan támadás ér - szögezte le. Megerősítette, hogy a valótlan rágalmakat megfogalmazókat, mint elhangzott, például Keller Lászlót és Kuncze Gábort a Fidesz bepereli. 

Deutsch Tamás frakcióvezető-helyettes végül arról beszélt, hogy az "üvegszem" programot vezető Keller László semmi kivetnivalót nem talál a fővárosi közbeszerzési ügyekben vagy Demszky Gábor főpolgármester kampányában.

KAPCSOLÓDÓ CIKK